vineri, 22 aprilie 2011

Ortodoxia romaneasca de la drepta(credinta) la sinusoida ecumenica





Pana  in anii ”90 eram unul dintre miile de copii pe care parintii i-au invatat valorile crestine si au fost dusi la biserica pentru ca ” „cel ce va crede si se va boteza, se va mântui; iar cel ce nu crede, se va osândi”” asa cum scrie in cartea sfanta. A venit lovitura de stat militara urmata de o revolta ”spontana” creata de fratii nostri ortodocsi de la rasarit ajutati de cei de la sud-vest si am fost uimit sa vad la televizor preoti si slujbe religioase (inutil sa va aminitesc ca sunt un produs al generatiei de aur, ”gold” si la propriu si la figurat). Evenimentele religioase au intrat in cotidian si chiar in monden, cred ca este un aspect bun. 
Dupa schimbarea ”primului dintre egali”, se vede o revigorare a Bisericii Ortodoxe de la simplu la compus. Vad o foaie de parcurs, ata cat se vede, ca ierarhii nostri doresc sa duca turma astfel incat sa ajungem din urma Biserica, sora, cu sediul la Vatican. Acesta dorinta de a ajungedin urma biserica vestului nu se doreste a se face prin cateheze ci prin investiti, afaceri si un control asupra psihicului populatiei.
Avem un aparat impresionant de preoti care din ”banutul vaduvei” au posibilitatea de a se manifesta teologic printr-un nivel de trei de invidiat (masini scumpe, afaceri, etc). Nu sunt impotriva antreprenoriatului si chiar il sustin, dar nu e normal ca cel sarac sa zideasca catedrala celui bogat (sigur ca se vor gasi pasaje in biblie si pro si contra).


La inceputul acestui an Sfintul Sinod, a hotarat sa schimbe cursul timpului incepand zidirea cu ziua de duminica ca prima zi din an. Dumenzeu a inceput zidirea cu ziua de luni si in ziua a saptea, duminica s-a odihnit. Nici Ceausescu nu a indraznit sa se atinga de mersul cronologiei in biserica ortodoxa, desi ne obliga sa muncim si duminca (dar o respecta ca ziua a saptea). Preotii de azi, schimbatori de datini, obiceiuri si cutume incearca sa ne convinga de ce au schimbat prima zi din calendar?!? Intai au schimbat, apoi au incercat sa argumenteze si poporul s-a supus din nou. 


Primii statatori ai bisericii, schimba regulile existente de sute de ani, dar, uita sa spuna ca aceasta regula nou introdusa in calendarul nostru este de la poporul IUDEU, adica de la evrei. Regula cronologica a fost a poporului ales, care l-a rastignit pe ISUS, asa aveau socoata zilelor si de aceia au cerut roamnilor sa fie ingropat vineri ca in ziua de odihna sa nu fie vazuta crima prin crucificare. Dupa vechiul testament, ultima zi din saptamana a fost ”duminica” cand Dumnezeu s-a odihnit. Oare nu este blasfemie sa interpretezi si sa rastalmacesti testamentul sfant? Acum,  ortodocsi din Romania, am luat numaratoarea celor care l-au omorit pe ISUS. De fapt urmasi acelora din poporul ales care-l-au rastingnit, acum, beneficiaza din greu, economic in profit constant, in urma turismului religios care este intr-un perpetuum mobile (pelerinaje nenumarate) . 


Aceste actiuni fac parte dintr-un dezghet de comunicare inter confesionala, care este OK. Se observa ca dreapta credinta, ortodoxia, deschide dialogul inter-confesional sub auspicile sintagmei ecumenice. Ecumenismul, ca idee, a aparut la mijlocul sec. XIX în Anglia si America, propunându-si sa uneasca diferitele confesiuni crestine ce se autointituleaza gresit "biserici". Mai târziu, în 1948, la Adunarea de la Amsterdam,   s-a hotarât fondarea asa-numitului "Consiliu Mondial al Bisericilor", cu sediul la Geneva. Termenul de ecumenism a fost introdus la Congresul de la Edinburgh (Scotia) în 1910.
Ecumenismul este pan-erezia veacului XX,” afirma însusi profesorul Staniloae care a participat la manifestarile anterioare ecumenice din ultimele decenii însa cu siguranta nu a putut sa-i scape natura anticrestina a ecumenismului pe care Parintele profesor îl recunoaste, într-un interviu luat în ultimul an al vietii sale, drept o miscare afiliata masoneriei mondiale.
Unde raman valorile TRADITIONALE, cu elemente definitori de biserica nationala si autocefala!!! De ce unii ierarhi dupa cateva cursuri universitare in strainantate revin indoctrinati de noi teologii si motivati sa schimbe ce avem de veacuri, dreapta credinta.
Pana la urma Dumnezeu este numai unul!!!


Persoane interesate

Despre mine

Fotografia mea
Se inoculează în mentalul colectiv că orice ai face nu se schimbă nimic. Oamenii nu participa la votul electoral, la referendum... Astfel este deschisa calea imposturii și a impostorilor de tot felul care ajung sa faca politicile publice (CARE NE PRIVESC), Hai sa vedem si atfel lucrurile! Dacă este și așa???

Totalul afișărilor de pagină